1. Terug naar Permanente make-up
 2. Eyeliner boven
 3. Maak een afspraak

Permanente eyeliner boven

Oogpotlood of eyeliner wordt gebruikt om de ogen stralender te maken. Van alle alle gezichtsmake-up worden deze het meeste gebruikt. Door het donkere lijntje aan de rand van de oogleden lijken de wimpers voller. Dit trekt de aandacht naar de ogen, en maakt ons gezicht aantrekkelijker.

Make-up wordt door heel veel vrouwen (en mannen) gebruikt, maar de aanschaf kan op den duur redelijk kostelijk oplopen. Ook spenderen we elke dag best wat tijd om de make-up (netjes) aan te brengen.

Permanente make-up is dan een goede investering om geld en tijd uit te sparen. Je hoeft niets meer te kopen en wint heel wat tijd elke ochtend. Permanente eyeliner zorgt voor de perfecte look. Ook mannen kunnen ervoor kiezen om stipjes tussen de wimpers te zetten om de ogen meer te laten spreken. Ook als je zelf niet zo handig bent met het aanbrengen van eyeliner, is dit een geschikte behandeling.

Veel gestelde vragen:

Wat is PMU?

PMU is de afkorting van Permanente Make-Up.

Is PMU gevaarlijk?

Niet echt, maar het aanbrengen van PMU is wel werk voor specialisten. Niet alleen komt de naald dicht in de buurt van je ogen, maar het zou erg vervelend zijn als er een fout wordt gemaakt. Je wil niet naar huis gaan met twee ongelijke eyeliners!

Is PMU iets voor mij?

Zeker en vast: indien je houdt van mooi geaccentureeerde ogen maar je 's ochtends de tijd niet hebt en/of als je het beu bent om steeds maar dure make-up producten te moeten kopen. Ook als je zelf niet zo handig bent met het aanbrengen van eyeliner, is dit een geschikte behandeling.

Wil je er steeds op-en-top uitzien, kom dan gerust eens langs voor meer informatie. Maak vandaag nog je afspraak bij onze specialisten.

Hoelang duurt de behandeling?

Ongeveer 1 tot 1,5 uur.

Kan de kleur vervagen na enkele weken?

Direct na de behandeling zal de PMU nog wat te donker lijken. Dit komt doordat ook de bovenste laag van de huid verzadigd is met pigment. De huidcellen worden echter continu vernieuwd, waardoor tijdens de eerste weken de kleur kan vervagen. Na vier weken is de huid voldoende hersteld, en kan de permanente make-up bijgewerkt worden. Deze touch-up zit bij de prijs inbegrepen. Na deze behandeling is de eyeliner voor de volgende 4 tot 5 jaar permanent.

Hoelang blijft permanente make-up zitten?

We werken enkel met A-label pigmenten. Hierdoor blijft uw make-up minimaal 4 tot 5 jaar zitten. Om een perfecte look te garanderen kan u na enkele weken ook terecht voor een gratis bijwerking zo nodig.

Indien gewenst kan er jaarlijks ook een kleine bijwerking geschieden om het effect van de PMU te verlengen.

Wat met de nabehandeling?

De eerste paar dagen na de behandeling kan u best direct contact met water en zonlicht vermijden. Deze kunnen de intensiteit van de kleur verminderen. Dit kan wel bijgewerkt worden na een 4-tal weken tijdens de gratis bijbehandeling.

Ook wrijft u best niet in de ogen aangezien dit irritatie kan veroorzaken. Mochten de oogleden toch zwaar aanvoelen of jeuken, kan u ze eventueel licht koelen.

Aanbevelingen

 • Geen wimperextensions of mascara gebruiken voor de behandeling
 • 24h geen watercontact
 • 24h niet aan de ogen komen
 • Geen creme insmeren
 • 1 week geen oog make-up aanbrengen
 • Indien er zich korsten vormen, deze er niet af krabben
 • 2 weken lang geen gezichtsbehandelingen toepassen (zoals peelings,
  chemische behandelingen, microdermabrasie, enz...)
 • 2 weken voor en na de behandeling niet zonnen of onder de zonnebank
  gaan (vanaf 2 weken factor 50 gebruiken)
 • 1 week lang niet zwemmen of naar de sauna

Maak een afspraak

Een afspraak bij Belgian Beauty Clinic is geheel vrijblijvend. Contacteer ons, en kom met een gerust hart eens langs. Onze specialisten luisteren naar uw wensen en staan u graag bij met al uw vragen.