1. Terug naar Littekens & moedervlekken
  2. Littekens
  3. Maak een afspraak

Littekens

FAQ

Kan elk litteken gecorrigeerd worden?

In principe kunnen de meeste littekens gecorrigeerd worden. Soms is er echter wel een speciale aanpak nodig ter verbetering. Gelukkig beschikken wij over plastische chirurgen die er hun dagelijkse opdracht van maken om mensen te opereren met een zo onopvallend mogelijk litteken. Zij zijn het dan ook die u de best mogelijk raad kunnen geven.

Hoelang duurt de genezing?

Afhankelijk van waar het litteken gecorrigeerd is van 5 tot 14 dagen.
Het gelaat geneest het snelst en de rug en gewrichten het traagst.

Moeten er draadjes geknipt worden?

Vaak zal er gebruik gemaakt worden van onderhuidse hechtingen. De plastisch chirurg zal steeds een zo onopvallend mogelijk littekentje maken. Laat u door de specialist informeren betreffende uw specifiek geval.

Zal ik een groot litteken hebben?

Onze plastisch chirurgen zijn experts op het zo klein en onzichtbaar mogelijk maken van de littekens. Dit is namelijk hun beroep!
Ze gebruiken speciale technieken om de incisie (insnede) goed goed mogelijk te camoufleren en te verbergen. Indien de genezing (12 tot 18 maanden) zonder problemen verloopt kan u na afloop rekenen op een quasi onzichtbaar litteken.

Mocht het litteken onverhoopt toch teveel opvallen, dan kan u terecht voor een 2e correctie. Deze kan bestaan uit speciale littekencrèmes of -pleisters, lasertherapie of een kleine heringreep.

Hoe moet ik het litteken verzorgen?

Uw chirurg zal u na de behandeling specifieke wondzorg instructies meegeven. U zal het litteken moeten behandelen met (litteken)zalf en beschermen tegen de zon. Om de schadelijk UV stralen te blokkeren kan u een zonnecrème met factor 50 aanbrengen. Hou dit 12 tot 18 maanden vol voor een optimaal resultaat.

Kan ik ook laseren?

Jawel hoor! Indien chirurgie voor u te ingrijpend lijkt, kan u ook steeds terecht voor een alternatieve behandeling. Deze kan gaan van speciale littekencrème en of -pleisters, tot LED therapie en laser behandelingen. Contacteer ons om meer info te bekomen over deze mogelijkheden.

Wat met acné littekens?

Ook deze littekens kunnen prima verbeterd worden.

Hiervoor beschikken we over enkele krachtige lasers die deze putjes kunnen verzachten. Indien de littekens reeds te diep zijn, kunnen we ook alternatieve behandelingen aanbieden zoals peelings.

Maak een afspraak

Een afspraak bij Belgian Beauty Clinic is geheel vrijblijvend. Contacteer ons, en kom met een gerust hart eens langs. Onze specialisten luisteren naar uw wensen en staan u graag bij met al uw vragen.