1. Terug naar Lichaamscorrecties
  2. Mommy make-over
  3. Maak een afspraak

Mommy make-over

Zwanger zijn en een kindje krijgen is misschien wel de mooiste periode in het leven van een vrouw. Maar helaas kunnen een zwangerschap, de bevalling en borstvoeding ook verwoestend zijn voor het lichaam. Dit brengt vaak ongewenste lichamelijke veranderingen met zich mee. Gelukkig is daar nu een oplossing voor: een Mommy make-over.

Wat is een Mommy make-over?

Tijdens de zwangerschap en de periode die daarop volgt ondergaat het lichaam verscheidene veranderingen. De huid wordt op sommige plaatsen uitgerekt, er kunnen striemen ontstaan en de borsten worden slapper en/of kleiner. De heupen, buik en billen kunnen dan weer zwaarder worden. Weinig vrouwen zien er na hun bevalling en het geven van borstvoeding hetzelfde uit als voorheen.

Vaak kunnen zalfjes, diëten en oefeningen niet zorgen voor het nodige resultaat. Een Mommy make-over is dan een manier om alle sporen van zwangerschap, bevalling en borstvoeding (in één keer) te laten verdwijnen. Zo maakt u het lichaam terug strakker en brengt u het terug in balans. U krijgt weer een plattere buik en mooiere borsten.

Hoe verloopt een Mommy make-over?

Samen met de patiënte bekijkt de plastisch chirurg welke behandelingen het meest geschikt zijn: een liposuctie, een buikwandcorrectie, een borstlift, een borstvergroting of –verkleining, of een combinatie van behandelingen.

Naargelang de gekozen ingrepen bepaalt de chirurg hoeveel operaties er zullen volgen. Sommige ingrepen kunnen in één enkele operatie gecombineerd worden, maar soms is een tweede operatie nodig voor een optimaal resultaat. De plastisch chirurg zal u steeds zo uitvoerig mogelijk inlichten over de behandelingen en de herstelperiode.

Vraag en antwoord over een Mommy make-over

Wanneer kan een Mommy make-over gebeuren?

Minimaal 6 maanden na de zwangerschap en minimaal 6 maanden na het beëindigen van de borstvoeding. Zo u het vroeger zou laten doen, is er en grotere kans op complicaties. Ook kan het resultaat dan nog teveel veranderen en niet voldoen aan uw vooropgesteld ideaalbeeld.
Indien er nog een kinderwens is, kunt u er best voor kiezen de operatie te ondergaan nadat het laatste kindje geboren is.

Wat kan er gedaan worden ?

Een Mommy make-over bestaat uit een combinatie van onderstaande operaties. Welke ingrepen nodig zijn, is uiteraard voor iedereen verschillend. Uw behandelend arts zal samen met u de mogelijkheden overlopen:

  • Borstvergroting
  • Borstverkleining
  • Borstlift
  • (Mini-)buikwandcorrectie
  • Buikspiercorrectie
  • Liposuctie

Een make-over is mogelijk in één enkele operatie, maar soms moet het in 2 of zelfs 3 operaties. Dit is afhankelijk van uw lichamelijke toestand, uw algemene gezondheidstoestand en uw voorkeur. Te allen tijde moet het medisch technisch haalbaar zijn en hierbij staat uw veiligheid voorop!!

Wordt de ingreep terugbetaald?

Helaas wordt deze behandeling zelden terugbetaald. Indien u aan specifieke voorwaarden voldoet, kan een deel van de borstverkleining gerecupereerd worden. Vraag aan uw behandelend chirurg of u aanmerking komt voor deze zorgvergoeding.

Hoelang duurt het herstel?

Na twee tot drie weken kan u normaal gezien weer aan de slag.

Wenst u graag een afspraak?
Locatie Diest:
klik hier om uw afspraak online in te boeken

Maak een afspraak

Een afspraak bij Belgian Beauty Clinic is geheel vrijblijvend. Contacteer ons, en kom met een gerust hart eens langs. Onze specialisten luisteren naar uw wensen en staan u graag bij met al uw vragen.