1. Terug naar Laserbehandelingen
 2. Definitieve ontharing
 3. Maak een afspraak

Definitieve ontharing

Ontharen is vaak een heel gedoe en moest tot voor kort met regelmaat herhaald worden! De klassieke methoden van ontharen zoals epileren en scheren zijn niet blijvend. Maar die tijd is voorbij! Ben je het beu om elke maand opnieuw te moeten waxen? U kijkt ertegen op elke keer opnieuw diezelfde marteling te ondergaan? Definitief ontharen is de oplossing !

De laser maakt permanent ontharen mogelijk door het haarwortels te vernietigen. Na 5 tot 8 behandelingen is tachtig tot negentig procent van de haren definitief weg! Laser ontharen is een doeltreffende methode die komaf maakt met ongewenste haargroei.

Het is helaas niet mogelijk om alle haarzakjes te vernietigen binnen één sessie. Dit komt omdat haartjes verschillende fasen doorlopen. Enkel de haartjes die zich in hun actieve fase bevinden kunnen door de laser vernietigd worden. Men zal de behandeling dus in verschillende sessies moeten uitvoeren, waarbij het aantal sessies en de duur van elke sessie afhankelijk is van de zone die behandeld wordt. Meestal volstaan vijf tot acht behandelingssessies, afhankelijk van de hardnekkigheid van de haartjes. Tussen elke behandeling wordt een rustperiode voorzien van 4 tot 12 weken, afhankelijk van de zone. Begin dus zeker tijdig te laseren indien u bijvoorbeeld tegen de zomer klaar wil zijn.

Ik heb nog enkele vragen...

Hoe werkt definitieve ontharing?

Haren groeien met hun wortel vanuit het haarzakje. Dit doet dienst als een voedingsbodem en enkel door dit te vernietigen kunnen we haargroei permanent tegengaan.

De haartjes zelf geleiden het laserlicht tot aan de haarzakjes, die dan door de warmte van het laserlicht definitief vernietigd worden.

Waarom is 1 sessie niet genoeg?

Dit komt omdat haartjes verschillende fasen doorlopen.

Door de haarzakjes te vernietigen stopt de haargroei definitief. Enkel de haartjes die zich in hun actieve fase bevinden kunnen zo door de laser vernietigd worden aangezien ze alleen in deze fase verbonden zijn met de haarzakjes.

Welke fasen van haargroei zijn er?

Haren groeien in zogenaamde haarzakjes ofwel haarfollikels. Elke haarfollikel kan steeds opnieuw haren produceren. Dit proces van aanmaak, groei en uitval wordt een haarcyclus genoemd. Elk zo'n cyclus kent 3 fasen: anageen, katageen en telogeen.

De belangrijkste fasen worden hieronder uitgelegd:

 1. Anagene fase (actieve groeifase):

Hier zit het haar met de wortel nog vast aan de voedingsbodem (haarzakje of haarfollikel). Alleen in deze fase kunnen we het haar vernietigen. Dit dient immers als geleider voor de warmte van het laserlicht.

 1. Catagene fase (tussenfase - overgangsfase van groei naar rust):

In deze fase is de haargroei al gestopt , het wordt niet meer langer en ook niet donkerder. In deze fase groeit het haar langzaam met de huid mee naar boven. Dit betekent dat de wortel van het haar los is van de voedingsbodem. Daarom heeft de laserbehandeling hier ook zo goed als geen effect meer.

 1. Telogene fase (rust- en uitval fase):

Hier is het haar volledig los. Vaak zit hieronder ook al weer een andere haar in de anagene fase. Aan het eind van deze laatste fase valt het haar uit. Op dat moment is het nieuwe haar al weer aangemaakt in de follikel en herhaalt de cyclus zich.

Enkele weetjes over haren

 • Bij de geboorte bevat de (behaarde) hoofdhuid ongeveer 100.000 haarfollikels. Blonde mensen hebben het meeste aantal haren: tot 150.000 en roodharigen het minste: 90.000.
 • De levensduur van een haar bedraagt gemiddeld 3 jaar.
 • Elke dag verliezen we 50 tot 100 hoofdharen
 • Per maand groeit het haar ongeveer één centimeter.
 • De diameter van een menselijk haar varieert van 0,017 tot 0,18 mm. Het mannenhaar is twee keer dikker dan vrouwenhaar.

Zijn er contra-indicaties?

 • Diabetes
 • Epilepsie
 • Trombose of bloedklonters
 • Eczeem of psoriasis op de behandelplek
 • Vitiligo
 • Infecties van de huid op de behandelplek
 • Een kuur van antibiotica of penicilline
 • Gebruik St.-Janskruid (tot drie maanden voor de behandeling)
 • Zwangerschap
 • Pacemaker
 • Gebruik van ontstollingsmiddelen, vitamine A zuur afgeleiden (zoals Roaccutane), lithium, steroïden, medicijnen die lichtovergevoeligheid veroorzaken

Zijn er neveneffecten mogelijk?

Irritatie: Na de behandeling kan er enige roodheid ontstaan. Deze roodheid verdwijnt meestal na 1 à 2 uur doch in sommige gevallen kan het meerdere dagen aanhouden.

Brandwondjes, blaren of pigmentverlies: De kans op deze zeldzame bijverschijnselen wordt groter naarmate de huid donkerder is.

Daarom mag het te laseren gebied niet blootgesteld worden aan de zon of zonnebank gedurende minimaal 2 weken voor de behandeling. Het gebruik van een zonnebank of een selftanner wordt afgeraden tijdens de volledige periode dat u in behandeling bent. Gebruik steeds een zonnecrème met hoge factor (>50).

Wenst u graag een afspraak?
Locatie Diest:
Laserontharing: klik hier om uw afspraak online in te boeken

Maak een afspraak

Een afspraak bij Belgian Beauty Clinic is geheel vrijblijvend. Contacteer ons, en kom met een gerust hart eens langs. Onze specialisten luisteren naar uw wensen en staan u graag bij met al uw vragen.