1. Terug naar Laserbehandelingen
 2. Couperose
 3. Maak een afspraak

Couperose

Couperose is een ontsierende, rode verkleuring van het gelaat die ontstaat door een toename van de bloedvaatjes in de huid. Vooral de wangen en de neus worden hierdoor aangetast. Het is een aandoening die frequent voorkomt en volledig onschuldig is, maar veel mensen vinden couperose echter esthetisch storend. Ze schamen zich voor hun uiterlijk en zouden graag een oplossing vinden. Dat kan nu door middel van een laserbehandeling.

Couperose is meestal erfelijk bepaald en wordt veroorzaakt door minder sterke bloedvaatwanden. Het aantal bloedvaten neemt toe in het gelaat en veroorzaakt zoo een rode verkleuring van het gelaat. Het treft voornamelijk de wangen en de neus maar soms ook het voorhoofd en de kin. Zoals vermeld, is het geen ernstige aandoening, maar wordt het door het ontsierende uitzicht wel als uitermate vervelend ervaren in de sociale omgang.

Gelukkig kunnen we beroep doen op een aantal nieuwe behandelingstechnieken die helpen de roodheid te verminderen. Hierin is de laserbehandeling niet meer weg te slaan als de nummer één behandeling voor couperose. De nieuwste technieken laten toe om heel mooie resultaten te behalen, waardoor een leven zonder een uitgesproken rode huid opnieuw mogelijk wordt.
In onze kliniek werken we uitsluitend met hoogwaardige lasers die uitstekende resultaten boeken met bijzonder weinig ongemakken of nevenwerkingen. Onze specialisten behandelen erg veel couperosepatiënten en kunnen zich dusdoende bogen op een voortreffelijke reputatie en kennis ter zake.

Boek nu nog een intake om meer te weten te komen over een eventuele behandeling van uw couperose.

Zijn er nog belangrijke weetjes?

Hoelang duurt de behandeling?

De laserbehandeling zelf duurt minder dan 30 minuten per sessie.

Doet de laserbehandeling pijn?

De behandeling geeft soms een licht stekend of branderig gevoel. Dit wordt echter erg goed verdragen door vrijwel alle patiënten.
Na de behandeling is er zelden of nooit een pijnlijk gevoel te bemerken. Er dienen dus ook geen pijnstilers ingenomen te worden.

Wanneer zie ik resultaat?

Bij de meeste patiënten is er een aanzienlijke verbetering zichtbaar binnen twee tot zes weken na de behandeling. Het is echter ook mogelijk dat uw eindresultaat pas na enkele maanden en enkele laserbehandelingen later zichtbaar is.

Hoeveel keer moet ik behandeld worden?

Afhankelijk van de ernst van de couperose kunnen er 2 à 3 sessies nodig zijn. Vaak echter is er al voldoende resultaat na een éénmalige behandeling zodoende dat er geen herhaling nodig of gewenst is.

Kan ik couperose vookomen?

Helaas niet, maar u kan wel een aantal regels in acht nemen:

 • vermijd zoveel mogelijk alcohol
 • vermijd zoveel mogelijk pikante kruiden
 • Vermijd plotse temperatuursveranderingen of warmte (bad, sauna, ...)
 • bescherm uzelf voldoende tegen de zon (hoedje, zonnecrème, ...)
 • Reinig uw gezicht met een zacht reinigingsproduct en lauw water
 • Dep uw huid droog , wrijf niet - gebruik best katoenen doekjes
 • Hydrateer uw huid met vloeibare crèmes: vermijd vette, te dekkende crèmes
 • Vermijd producten die de huid te veel irriteren, zoals producten met alcohol
 • Vermijd peelings en emulsies op basis van fruitzuren. Deze gaan uw huid alleen maar verder irriteren en roodheid in de hand werken.

Hoe bereid ik me best voor op de behandeling?

U mag zowel voor als na de lasertherapie 4 à 6 weken niet in direct zonlicht komen met de behandelde zone.
Gebruik minstens 2 weken voor en na de behandeling ook geen 'bruinen-zonder-zon'.

Waar moet ik rekening met houden na de behandeling?

Na de behandeling kan de huid gezwollen zijn. Je kan deze dan kalmeren met verkoelende compressen en aangepaste crèmes. Ook is het belangrijk dat u de huid goed hydrateert en ze gedurende enkele weken beschermt tegen felle zon.

 • Vermijd intensieve lichamelijk inspanning of te zwaar trainen/sporten
 • Vermijd gedurende een week grote temperatuursveranderingen zoals sauna of (bubbel)baden
 • Vermijd zoveel mogelijk alcohol de eerste week

Tip: u kan bij ons ook steeds terecht voor een intensieve gelaatsbehandeling specifiek afgestemd op de laserbehandeling. Hier wordt de huid dan volledig gereinigd, verzorgd en met aangepaste producten gehydrateerd.

Kan couperose terugkomen?

Na de behandeling zijn de bestaande bloedvaatjes en roodheid grotendeels of geheel verdwenen.
Er kunnen echter nieuwe aders ontstaan en dit kunnen we helaas (nog) niet voorkomen. Als uw lichaam een onderliggend vaatprobleem heeft, zult u mogelijk verdere behandelingen nodig hebben.

Zijn er neveneffecten mogelijk?

De meeste patiënten ervaren weinig of geen bijwerkingen. Er kan echter lichte roodheid en zwelling van de huid optreden. Sommige patiënten hebben blauwe plekken en in zeldzame gevallen kunnen blaren voorkomen. Raadpleeg uw specialist voor meer informatie over de voordelen en risico’s van de behandeling.

Getuigenis Rosa P.
Ik had reeds jaren last van couperose in mijn gezicht. Ik stoorde me er niet teveel aan want vaak was het maar licht zichtbaar. Ik maskeerde het zoveel mogelijk met fond de teint en liet er mijn leven niet door bepalen. Helaas werd het de laatste tijd steeds erger en voelde ik me toch, ik wou het eerst niet aan mezelf toegeven, onzekerder over mijn uiterlijk. Stel je voor: een dame op iets oudere leeftijd die zich aanstelt over haar uiterlijk. Maar toch...
Ik heb meerder middeltjes geprobeerd zoals crèmes en vitamientjes, maar allen zonder succes. Tot ik op een dag terecht kwam bij de Belgian Beauty kliniek. Hier heeft men mij éénmalig behandeld met de laser en nu is mijn roodheid zo goed als weg. Het is echt fantastisch. De roodheid is nu zelfs zodanig afgenomen dat ik niet weet of ik wel een tweede behandeling ga doen. Ik sta terug vol zelfvertrouwen op en geniet van mijn leven als voorheen. Een aanrader waarvoor mijn oprechte dank!

Getuigenis Josephine
Via via ben ik terecht gekomen bij de mensen van de Belgian Beauty Clinic. Mijn buurvrouw was hier reeds geweest en had me verteld over de behandeling met lasertechnieken om van m'n roodheid in m'n gezicht af te komen. De dame die me behandeld heeft was erg lief en heeft dat zeer goed gedaan. De eerste keer gaf het een ietswat pikkend licht branderig gevoel, maar de tweede keer heb ik niets meer gevoeld. Het resulaat met de laser is erg goed meegevallen en al mijn roodheid is nu weg. Ik ben erg tevreden!

Wenst u graag een afspraak?
Locatie Diest:
Couperose: klik hier om uw afspraak online in te boeken

Maak een afspraak

Een afspraak bij Belgian Beauty Clinic is geheel vrijblijvend. Contacteer ons, en kom met een gerust hart eens langs. Onze specialisten luisteren naar uw wensen en staan u graag bij met al uw vragen.