1. Terug naar Laserbehandelingen
  2. Acné
  3. Maak een afspraak

Acné therapie

Acné is een vervelend en hardnekkig iets. Hoewel er honderd en één middeltjes bestaan om puistjes te bestrijden, werken deze toch niet allemaal even goed. Nu is er echter een nieuwe technologie beschikbaar die komaf maakt met puistjes en mee-eters. Door middel van lasertherapie kunnen we de geteisterde huid veilig en efficiënt behandelen.

Ook littekentjes en kleine putjes die ontstaan zijn door acné kunnen door laserbehandeling verzacht worden. De huid ziet er nadien weer strakker, gladder en gezonder uit.

Veel gestelde vragen Acné:

Hoe ontstaan puistjes of acné?

Acne ontstaat wanneer de poriën in onze huid verstopt raken. Dit gebeurt meestal in het gelaat maar het kan ook op hals, rug en borstkas plaats vinden.

Zodra een porie verstopt raakt vormt er zich een ontstekingsreactie in de huid: het 'puistje'. Deze puistjes kunnen een wit of zwart kopje hebben. Soms zijn de verstopte poriën zo ontstoken dat het kan leiden tot knobbels of cysten die op zich een litteken kunnen vormen.

Komt acné alleen in de pubertijd voor?

Acné wordt vaak geassocieerd met tieners, maar ook volwassenen kunnen last hebben van de kop op stekende puistjes.
Acné kan verergeren door hormonale schommelingen, verkeerde huidverzorging, stress en zelf puistjes en mee-eters uitdrukken.

Tip: vraag naar onze gespecialiseerde verzorgingsproducten om hardnekkige acné tegen te gaan.

Hoe werkt de laserbehandeling eigenlijk?

De laser doodt bacteriën die ontsteking veroorzaken in de huid. Daarnaast verwarmt de laser de talg in de talgklieren, waardoor die vloeibaarder wordt en de poriën minder verstopt raken.

Als bijkomend effect van de laser zal de huid direct reageren op de warmte door nieuw bindweefsel (collageen) aan te maken. Acne-littekentjes zullen hierdoor minder zichtbaar worden.

Kunnen littekentjes van acné ook behandeld worden?

Ja hoor: Door acné heeft onze huid heel wat te voorduren en soms is de huid niet in staat om de schade van puistjes goed te herstellen. Ontstekingen door acné kunnen resulteren in littekens en putjes die we vaak als storend ervaren.

Een aangepaste laserbehandeling kan hierin verbetering brengen door het aanmaak van onderhuids collageen een boost te geven.

Kom gerust even langs om te kijken of lasertherapie iets voor jou is.

Wanneer zie ik resultaat?

Al binnen 2 weken ziet u verbetering in de huidstructuur en huidteint, maar het eindresultaat is pas na enkele maanden goed zichtbaar. Onderhuids vindt er een heropbouw van collageenvezels plaats en dit is een proces dat tijd nodig heeft. Door de herstructurering van het collageen zal de huid soepeler aanvoelen en een gladder aanzien krijgen.

Hoeveel keer moet ik behandeld worden?

Afhankelijk van de ernst van de acné, zijn er 5 tot 8 behandelingen nodig, elke 2 tot 3 weken.
Nadien volstaat een onderhouidsbehandeling per 3 -4 maanden. Zo blijft het resultaat optimaal.

Voor en na resultaten

Hieronder enkele mooie resultaten van de laserbehandeling na meerdere sessies. Wees echter realistisch en weet dat niet iedereen zulks een prima resultaten kan bekomen!

Maak een afspraak

Een afspraak bij Belgian Beauty Clinic is geheel vrijblijvend. Contacteer ons, en kom met een gerust hart eens langs. Onze specialisten luisteren naar uw wensen en staan u graag bij met al uw vragen.