1. Terug naar Injectables
 2. Vampire facelift
 3. Maak een afspraak

Vampire facelift

Deze behandeling is een niet-chirurgische facelift voor het verjongen van de huid. Bij deze behandeling krijgt u injecties met PRP uit uw eigen bloed. Vandaar staat deze ingreep ook bekend als 'vampierenfacelift' of "vampire facelift"

Het PRP zal zorgen voor extra collageen aanmaak en hierdoor een verstevigend effect op de huid hebben. Deze zal terug strakker staan, elastischer aanvoelen en dusdoende er gezonder en jonger uitzien. Het grote voordeel ten opzichte van een echte facelift is dat er niet geopereerd hoeft te worden en er dus ook geen littekens zijn.

De Vampire facelift is geschikt voor iedere man of vrouw, ongeacht de leeftijd. Een voorwaarde is wel dat de verslapping niet te groot is. Het is bijzonder geschikt als preventieve behandeling om gezichtsveroudering zoveel mogelijk te voorkomen.

Indien er al (te) diepe groeven in het gelaat ontstaan zijn, kan deze therapie ook eenvoudig gecombineerd worden met fillers.

Deze ingreep werd erg populair nadat bekende sterren zoals Kim Kardashian openlijk over hun Vampire facelift spraken in de media.

Huidverbetering met PRP

Naast het gelaat zijn er ook nog vele andere toepassingen om PRP te gebruiken. Denken we maar aan de preventie van haarverlies of het ondersteunen van een fillerbehandeling van de dunner wordende huid van de verouderende hand.

FAQ

Wat betekent PRP?

PRP is de Engelstalige afkorting van ‘Platelet Rich Plasma’ dat vrij vertaald
'Plaatjes Rijk Plasma' betekent. Het is geheel lichaamseigen en dus erg veilig.

Wat doen de groeifactoren in PRP?

 • verbeteren de bloedsomloop
 • stimuleren de groei van collageen
 • maken de huid gezond en sterk
 • verminderen ontstekingen
 • resulteert in elastischere en jongere huid

Is PRP een nieuwe behandeling?

Deze behandeling is al verschillende jaren gekend in de algemene geneeskunde en wordt heden ook vaak toegepast bij niet chirurgische gelaatsverjonging. Deze techniek is goed onderzocht en kent weinig nadelen. Ze is relatief goedkoop en geeft langdurige resultaten. Dunnere, slappere of ouder wordende huid komen in aanmerking.

Hoe lang duurt een PRP behandeling?

De PRP behandeling duurt doorgaans niet langer dan 60 minuten. Kort na afloop van de behandeling verlaat u de kliniek en kunt u, in overleg met de behandelend specialist, uw dagelijkse werkzaamheden hervatten.

Is een PRP behandeling pijnlijk?

Over het algemeen wordt deze behandeling ervaren als weinig pijnlijk. Er moet wel geprikt worden om bloed te nemen en het PRP terug te injecteren, maar mensen vinden dit vaak niet erg storend.

Wat kan ik verwachten na een PRP behandeling?

Direct na afloop kunt u de kliniek al verlaten. Uw huid kan op de injectie plaatsen licht gezwollen en gevoelig zijn. Zowel de gevoeligheid als de eventuele zwellingen verdwijnen binnen 48 tot 72 uur na de behandeling.

Hoe effectief is een PRP behandeling?

De prognose van een PRP behandeling is voor de meeste mannen en vrouwen erg goed: positieve resultaten bij 70% tot 90% van de uitgevoerde behandelingen. De bereikte effecten hangen onder meer af van uw geschiktheid voor een behandeling en de mate waarin u de tips opvolgt die van invloed kunnen zijn op het resultaat. Uiteraard is iedere situatie anders en dat geldt eveneens voor de resultaten van een PRP behandeling.

Hoe efficiënt is een PRP behandeling?

De prognose van een PRP behandeling is voor de meeste mannen en vrouwen erg goed: positieve resultaten bij 70% tot 90% van de uitgevoerde behandelingen. De bereikte effecten hangen onder meer af van uw geschiktheid voor een behandeling en de mate waarin u de tips opvolgt die van invloed kunnen zijn op het resultaat. Uiteraard is iedere situatie anders en dat geldt eveneens voor de resultaten van een PRP behandeling.

Wanneer zie ik effect?

Gezien dit een ‘natuurlijk’ genezingsproces is, heeft het toch wel wat tijd nodig alvorens u een verschil zit. Door de band genomen, zien de meeste patiënten een lichte verbetering na 6 weken en een significante verbetering na 3 à 6 maanden.

Is het veilig?

Vooraf wordt uitgebreid met iedere patiënt gesproken over zijn of haar gezondheid tijdens het intake gesprek. Hoewel PRP lichaamseigen is en daardoor erg veilig, dienen we toch enkele contra-indicaties te vermelden waardoor deze behandeling niet geschikt kan zijn voor u. Om uitsluitsel te krijgen hierover overleg je best even met uw behandelend arts.

 • acute en chronische infecties
 • huidziekten of huidkanker
 • chronische bloedziekte
 • stollingsstoornis
 • leverstoornissen
 • ernstige stofwisselings- of systemische ziekten
 • voorafgaande behandelingen met permanente fillers
 • gebruik van bloed verdunnende middelen zoals aspirine en ontstekingsremmers

Maak een afspraak

Een afspraak bij Belgian Beauty Clinic is geheel vrijblijvend. Contacteer ons, en kom met een gerust hart eens langs. Onze specialisten luisteren naar uw wensen en staan u graag bij met al uw vragen.