1. Terug naar Injectables
  2. Over de ingreep
  3. Vraag & antwoord
  4. Maak een afspraak

PRP is een behandeling die reeds lange tijd in de geneeskunde gekend is. Het is een geneeswijze die gebaseerd is op het gebruik van lichaamseigen materiaal. In dit geval uw eigen bloedcellen.
Met PRP kan u haaruitval bestrijden of ook de huid jonger maken. Dit laatste noemen we een Vampire facelift.

PRP behandeling tegen haaruitval:

Zowel mannen als vrouwen kunnen last krijgen van haaruitval en dunner wordend haar. Hoewel de oorzaken tussen mannen en vrouwen kunnen verschillen, is het resultaat hetzelfde: een verminderd zelfvertrouwen.
Dit is een erg vervelend probleem, maar vaak kan er geholpen worden vanuit de medische wereld. Hoe eerder u begint met een behandeling, hoe groter de kans op succes en het behouden van uw haar.

PRP (Plaatjes Rijk Plasma) kan hierbij een effectieve rol spelen. Lichaamseigen Platelet Rich Plasma stimuleert haargroei.

Recente studies stellen dat PRP een goed alternatief is wanneer medicijnen niet afdoende werken. Bij het merendeel van de behandelde patiënten stopt of vermindert de haaruitval en wordt een toename van de haardichtheid en dikte van de haren gezien.

We nemen een beetje van uw bloed af dat we vervolgens centrifugeren en bewerken. Zo scheiden we het plaatjesrijke bloedplasma. De bloedplaatjes scheiden producten af die leiden tot een betere aanvoer van zuurstof, groeifactoren en voedingsstoffen. Hierdoor gaat de natuurlijke groei van de haarzakjes versterkt worden en dit voorkomt verder haaruitval.

Optimaal resultaat
Voor optimale resultaten adviseren wij u 4 behandelingen in een periode van twee à drie maanden. Gevolgd door een onderhoudsprogramma van minimaal één sessie per half jaar. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat PRP behandeling van de hoofdhuid een remmend effect heeft op haarverlies, en stimulerend werkt op de dikte en haardichtheid van de haren.

PRP en haartransplantatie
PRP tegen haaruitval wordt ook veel gecombineerd voor en/of na een haartransplantatie. Het effect van deze combinatie is dat de wondgenezing sneller plaatsvindt met minder littekenweefsel. Door een positief effect op de bloedcirculatie van de hoofdhuid is het ‘nieuw’ groeiende haar van betere kwaliteit (dikker en steviger).

Ga verder naar Vraag & antwoord

Maak een afspraak