1. Terug naar Gelaatscorrecties
 2. Neuscorrectie
 3. Maak een afspraak

Neuscorrectie

Een neuscorrectie is een operatie waarbij zowel het uitwendige als het inwendige van de neus aangepast kan worden. Indien je de vorm van je neus niet mooi vindt of als je ademhalingsproblemen hebt, dan is deze ingreep misschien iets voor jou. Maak gerust een afspraak met één van onze specialisten om meer te weten te komen.

Vragen omtrent een neuscorrectie

Wat is het verschil tussen een open en gesloten operatie?

Een esthetische neuscorrectie kan op 2 verschillende manieren uitgevoerd worden. De neuscorrectie kan uitgevoerd worden via een sneetje binnenin de neus (= gesloten neuscorrectie) of via een sneetje onderaan de neus (= open neuscorrectie).

Bij de gesloten neuscorrectie wordt er geen uitwendig sneetje gemaakt. Hierdoor is het herstel korter en is de ingreep minder traumatisch. Bij dit type neusoperatie zijn de mogelijkheden om de neustip te veranderen echter beperkt. Het littekentje is niet zichtbaar.

Bij de open neuscorrectie wordt een sneetje gemaakt aan de onderrand van het neustussenschot. Dit biedt een beter zicht op de kraakbeenstructuren van de neus, waardoor de tip veel nauwkeuriger gecorrigeerd kan worden. Bij deze ‘open neuscorrectie’ duurt de zwelling van de neus iets langer, vermits de lymfedrainage meer verstoord wordt. Het littekentje is slechts beperkt zichtbaar en al na enkele weken quasi verdwenen.

Wat kan ik allemaal laten corrigeren?

Met een neusoperatie is het mogelijk om één of een combinatie van onderstaande correcties uit te voeren:

 • de neus verkleinen
 • de neustip verfijnen
 • de neusvleugels versmallen
 • de neus rechter maken
 • een bult (hump) op de neus verwijderen
 • ademhalingsproblemen verminderen

De aanpak van een neuscorrectie is erg individueel. Daarom kan u samen met onze specialisten overleggen wat uw wensen zijn. Zij zullen u de mogelijkheden uitleggen en een duidelijk advies geven.

Kan ik de vorm van mijn neus kiezen?

De aanpak van een neuscorrectie is erg individueel. Iedereen heeft immers andere wensen.
Daarom kan u samen met onze specialisten overleggen wat uw voorkeuren zijn. Zij zullen u de mogelijkheden uitleggen en een operatieplan opstellen. Iedere operatie wordt individueel beoordeeld om zo een duidelijk advies te geven.

Hoelang duurt de operatie?

Dit is natuurlijk afhankelijk van wat er gedaan moet worden, maar gemiddeld twee à drie uur. De operatie kan doorgaan onder lokale of algemene anesthesie. Dit hangt af van de uitgebreidheid van de operatie. Overleg met uw plastisch chirurg om te kijken wat mogelijk is.

Wat met de nazorg?

 • Na de operatie krijgt u (vaak) een spalkje op de neus. Het zal de neus beschermen gedurende de post-operatieve periode. Dit dient u tot de eerste controle te laten zitten.
 • Na de operatie krijgt u (vaak) tampons in de neus. Deze worden in overleg met de plastisch chirurg verwijderd enkele dagen na de operatie. U kan dus nog niet dadelijk door de neus ademen. Omdat u door de mond moet ademen, kunt u last hebben van droge lippen, een droge mond en een droge keel. Regelmatig drinken, de lippen en de mond bevochtigen, kunnen deze ongemakken verhinderen.
 • U mag de neus niet snuiten. Zo wordt de druk in de neus zoveel mogelijk
  voorkomen. Dit gaat dan weer onder andere nabloedingen voorkomen.
 • Ook bukken, tillen en zware inspanning verrichten geven teveel druk op het hoofd. Het is dus beter deze handelingen te vermijden de eerste week.
 • Wij raden aan geen hete soepen en/of dranken te drinken op de dag van de operatie. Dit vergroot immers de kans op nabloedingen. U mag deze natuurlijk wel laten afkoelen en dan nuttigen.
 • Om een optimale genezing te bekomen raden we af om te roken. Dit ideaal 3 weken voor en na de operatie. Indien u moeilijkheden heeft om te stoppen met roken, kan u steeds advies vragen aan uw behandelend arts.
 • Afhankelijk van welke soort operatie er gedaan is, kan u enkele weken niet sporten. Uw chirurg zal dit met u bespreken.
 • Soms wordt gevraagd de neus te spoelen na de operatie. U krijgt hiervoor instructies mee op papier. Volg deze goed op om een vlotte genezing te bekomen.

Als u de nazorg-instructies goed naleeft, zal er zelden een probleem optreden. Mocht er onverhoopt toch een probleem zijn of u heeft vragen, aarzel dan niet ons te contacteren. Wij zijn 24/7 telefonisch bereikbaar.

Mijn gezicht is gezwollen en ziet blauw? Is dit normaal?

Na de operatie kan er een forse zwelling ontstaan ter hoogte van de neus zelf en er rondom, zoals de oogleden. Deze kan ook blauw-paars verkleuren maar verdwijnt gelukkig al na enkele dagen. De zwelling van de neus zelf kan gedurende enkele maanden aanwezig blijven. Dan pas kan u het uiteindelijke resultaat aanschouwen.

Ik heb een raar gevoel in mijn gezicht, is dit normaal?

In de neus, de bovenlip en de bovenste snijtanden treedt soms een voos gevoel op. Dat gevoel verdwijnt na enkele weken tot maanden.

Moet ik medicijnen nemen?

Na de operatie krijgt u een voorschrift mee voor één of meedere medicijnen:

 • medicatie om uw neusslijmvlies te ontzwellen
 • pijnstillende medicatie
 • neusspray om de neus spoelen
 • neuszalf
 • soms ook antibiotica.

Is mijn litteken zichtbaar?

Met een gesloten neuscorrectie zal het litteken verborgen zijn binnen in de neus. Deze zullen dus niet zichtbaar zijn.

Bij een open neuscorrectie wordt een sneetje gemaakt aan de onderkant ter hoogte van het neustussenschot. Dit littekentje geneest meestal erg goed en is al na een paar weken minder zichtbaar om uiteindelijk quasi volledig te verdwijnen.

Wenst u graag een afspraak?
Locatie Diest:
klik hier om uw afspraak online in te boeken

Maak een afspraak

Een afspraak bij Belgian Beauty Clinic is geheel vrijblijvend. Contacteer ons, en kom met een gerust hart eens langs. Onze specialisten luisteren naar uw wensen en staan u graag bij met al uw vragen.