1. Terug naar Gelaatscorrecties
 2. Draadjes Facelift
 3. Maak een afspraak

Draadjes Facelift

Door het verouderen, teveel blootstelling aan de zon, roken of stress kan het gelaat haar jeugdig uiterlijk verliezen. De huid verslapt en we krijgen rimpels, onze kaken lijken uitgezakt en we ogen constant vermoeid. Ons gezicht lijkt holler te worden.
Het verliezen van elasticiteit en volume in ons aangezicht heeft vaak een sterke psychologische invloed op ons welzijn. We voelen ons oud(er), durven minder in het openbaar te komen en het zorgt voor een ongelukkig gevoel. Vaak voelen we ons veel jonger dan we eruit zien!!

Met een facelift verjongen we uw aangezicht door de plooien en rimpels van de gezichtshuid terug strakker te maken.

Indien u zich echter nog niet klaar voelt voor een echte operatie of u heeft angst van de anesthesie, dan kan u bij onze plastisch chirurgen ook terecht voor een draadjes facelift. Het is een behandeling met kleine draadjes die de huid strak trekt. Dit gebeurt onder lokale verdoving en zonder littekens. Hierdoor kan u steeds op een natuurlijk resultaat rekenen!

FAQ Facelift

Is een draadjes facelift iets voor mij?

Wanneer de huid aan elasticiteit verliest, gaat deze verslappen, zakken en rimpels vertonen.
Dit is vooral zichtbaar op het voorhoofd, ter hoogte van de plooi op de neus-mond overgang of rondom de mond en kaaklijn. De wangen kunnen uitzakken (hamsterwangetjes) en dit verstoort de ovale, jeugdige vorm van het gezicht.
De oogleden zakken af en laten ons er vermoeid uitzien. Onze stralende jukbeenderen waar we zo trost op waren, lijken weg te smelten en geven ons een oud(er) aanzien.

Indien deze veranderingen storend werken op jouw zelfbeeld, je gemoed of zelfs je sociale omgang, dan kan u via een draadjes facelift hier verandering in brengen.

Het is een ideale behandeling voor:

 • jongere patiënten die de eerste tekenen van veroudering vertonen ter hoogte van het aangezicht door het slapper worden van de huid
 • patiënten die reeds een facelift hebben ondergaan en het gelaat terug willen opfrissen zonder opnieuw onder het mes te moeten
 • patiënten die geen uitgebreide operatie wensen te ondergaan, maar een behandeling onder lokale verdoving verkiezen

Onze plastisch chirurgen zijn steeds bereid om jou bij te staan met advies!

Kan ik een (draadjes) facelift vermijden?

Indien de rimpels nog niet te diep zijn, kan u met injectables (inspuitingen) het proces van huidsveroudering vertragen. Indien u meer te weten wil komen kan u hier klikken.

Wat is een draadjes lift?

Door middel van kleine oplosbare draadjes gaat de specialist uw huid weer strak trekken. De draadjes zijn zo ontworpen dat er klein haakjes aan zitten die het weefsel weer aanspannen. Wij gebruiken draadjes met een 360° actieradius. Dit om en maximaal effect te bekomen.

Een draadjes lift wordt ook wel eens een lunchtime-facelift genoemd. Dit komt omdat het een behandeling is die onder lokale verdoving kan gebeuren. U hoeft niet in slaap te gaan en er hoeft ook niet gesneden te worden. Er wordt alleen een klein prikje gegeven om het draadje te laten passereen. Hierdoor is het littekentje quasi onzichtbaar wanneer het volledig genezen is. Er is geen begeleider noodzakelijk en u kan na de bahandeling dadelijk naar huis toe.

Zoals voor bijna elke esthetische ingreep geldt ook hier dat het een erg individuele behandeling is. De plastisch chirurg zal samen met jou bekijken wat jouw wensen en verlangens zijn. Aan de hand van deze criteria kunnen we dan kijken wat nodig is en zo een deskundig advies geven.

In ieder geval zal uw specialist steeds trachten om een natuurlijk en harmonieus resultaat neer te zetten zodat u weer fris en monter door het leven kan. U zal er jonger, ontspannen en uitgerust uitzien!

Zijn er verschillende soorten draadjes?

Jawel.

Er zijn heel veel soorten draadjes beschikbaar van verschillende kwaliteit. Daarom is het belangrijk om u steeds goed te informeren. In onze kliniek werken wij uitsluitend met producten die voldoen aan de strengste veiligheidseisen.

Wij gebuiken draadjes met helix-structuur. Dit wil zeggen dat de draadjes een actiepatroon van 360° hebben en dus maximaal de huid strak kunnen trekken.

Hoeveel draadjes gaat men gebruiken?

Dit is sterk afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Als de huid erg doorhangt, zijn er logischerwijze meer draadjes nodig dan bij een nog jongere huid.

Is het een pijnlijke procedure?

Helemaal niet!
De specialist zal de te behandelen zone eerst verdoven met lokale anesthesie. Hierdoor gaat u weinig tot niets voelen van de ingreep. U blijft de ganse tijd wakker en kan dadelijk na de draadjeslift weer naar huis toe.

Thuis kan u een kleine pijnstiller nemen om eventuele pijn bij het ontwaken voor te zijn.

Hoelang duur de behandeling?​

Afhankelijk van de hoeveelheid draadjes tussen de 20 à 30 minuutjes. Het wordt hierdoor ook wel eens lunchtime facelift genoemt. Net omdat het zo kort duurt maar wel een maximaal effect oplevert!

Kunnen er neveneffecten ontstaan.

Omdat het een behandeling is onder lokale anesthesie en omdat de draadjes na verloop van tijd vanzelf oplossen, is het een erg veilige procedure. Desalniettemin kunnen er soms kleine complicaties ontstaan:

 • Asymmetrie
 • Rimpeltjes of putjes
 • Infectie
 • Granuloma (harde onderhuidse knobbeltjes)
 • Het breken van een draadje

Daarom is het ook steeds aangeraden goed de instructies van uw behandelend arts op te volgen om deze problemen zoveel mogelijk te voorkomen.

Hoelang is het effect zichtbaar?

Het is een behandeling met oplosbare draadjes. Nadat de draadjes zijn opgelost, kan de huid terug uitzakken. Hierdoor is een vervolgbehandeling vaak noodzakelijk na 1 tot 2 jaar.

Indien u een meer permanente oplossing zoekt, kan u hierover meer lezen bij het hoofdstuk 'Facelift'

Prijslijst

 • Draadjesfacelift 995
Prijzen zijn een vanaf prijs in Euro exclusief BTW en schommelen afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Een individuele en correcte offerte wordt u bezorgd na een eerste consult. **op esthetische ingrepen geldt 21% BTW**. Uitzonderingen op de BTW regel worden met uw arts besproken.

Indien u nog jong bent, het nog te vroeg acht voor een operatie of wanneer de rimpeltjes nog niet te diep zijn, kan u ook kiezen voor een behandeling met injectables. Hiermee kunnen we de beginnende rimpels en volumeverlies opvangen en zo een eventuele facelift uitstellen.

Injectables gaan de rimpels in het gelaat verzachten. Zo kan u een facelift vaak nog een tijdje uitstellen!

Beautox laat de spieren op een natuurlijke manier ontspannen waardoor de huid zich weer glad trekt. Het wordt veel gebruikt voor het verminderen van kraaienpootjes, voorhoofdslijnen, de fronsrimpels of om een subtiel wenkbrauwlift te bekomen.

Fillers gaan de (diepe) rimpels opvullen of hollere delen van het gelaat opvullen. Ze worden vooral gebruikt voor de neus(lippen)plooi, marionetlijntjes, rokerslijntjes, vollere lippen of om de jukbeenderen een subtiel lift te geven.

PRP gaat gebruik maken van lichaamseigen plasma om de textuur van de huid (en de haren) op een natuurlijke manier te verbeteren. Deze zal terug strakker staan, elastischer aanvoelen en dusdoende er gezonder en jonger uitzien.

Maak een afspraak

Een afspraak bij Belgian Beauty Clinic is geheel vrijblijvend. Contacteer ons, en kom met een gerust hart eens langs. Onze specialisten luisteren naar uw wensen en staan u graag bij met al uw vragen.