1. Terug naar Borstcorrecties
  2. Ingetrokken tepels
  3. Maak een afspraak

Ingetrokken tepels

Ingetrokken tepels kunnen naast de hygiënische problemen die ze veroorzaken ook een bron van ergernis zijn. Ze ogen onaantrekkelijk en je voelt je er onzekerder door. Soms durven vrouwen zich hierdoor zelfs niet aan hun partner te tonen. Doch is het vaak een onschuldige aandoening die relatief makkelijk te verhelpen is. Vraag advies aan je chirurg omtrent jouw specifieke behandeling.

Wenst u graag een afspraak?
Locatie Diest:
klik hier om uw afspraak online in te boeken

Hoe ontstaat een ingetrokken tepel

De oorzaak van een ingetrokken tepel is vaak divers:

  • aangeboren
  • ontstaat na hormonale veranderingen (puberteit, menopauze, ...)
  • gevolg van borsvoeding
  • in zeldzame gevallen een uiting van borstkanker. Het is daarom ook belangrijk om een plotse verandering van de tepel te laten onderzoeken door je behandelend arts.

Hoe ziet een ingetrokken tepel er uit?

De tepel kan afgeplat voorkomen of zelfs helemaal ingedeukt.
In geval van een ingedeukte tepel kan dit zorgen voor hygiënische problemen.

Moet ik me zorgen maken?

In de meeste gevallen is een ingetrokken tepel een onschuldige aandoening. Vaak zijn te korte melkkanaaltjes de oorzaak. Deze trekken de tepel als het ware naar binnen.
Echter wanneer het een plotse verandering betreft en/of wanneer slechts 1 borst getroffen is, kan u best even een nazicht inplannen bij uw behandelend arts. In zeldzame gevallen is een ingetrokken tepel een uiting van ziekte zoals borstkanker.

Hoe wordt de tepel gecorrigeerd?

Indien de tepel sterk naar binnen getrokken is, komt dit vaak doordat de melkkanalen te kort zijn en dusdoende de tepel naar binnen trekken. Door de melkkanaaltjes nu los te maken van de tepel, kan deze terug naar buiten komen.
Bij deze behandeling bestaat wel het risico dat u geen borstvoeding meer kan geven. Het is dus ook aan te raden deze behandeling alleen uit te laten voeren indien u geen kinderwens meer heeft.

Maak een afspraak

Een afspraak bij Belgian Beauty Clinic is geheel vrijblijvend. Contacteer ons, en kom met een gerust hart eens langs. Onze specialisten luisteren naar uw wensen en staan u graag bij met al uw vragen.